+36303654995 | info@d-light.hu   D-LIGHT LED VILÁGÍTÁSTECHNIKAI SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ TATABÁNYA KERESKEDELEM - TERVEZÉS - KIVITELEZÉS

+36303654995 | info@d-light.hu   D-LIGHT LED VILÁGÍTÁSTECHNIKAI SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ TATABÁNYA KERESKEDELEM - TERVEZÉS - KIVITELEZÉS

D-light cikkek

Nézd meg Peti új egyedi világítását!

2020.07.15 12:04
Nézd meg Peti új egyedi világítását!

Egy kis ízelítő, bemutató, arról, hogy milyen menő dolgokat tudsz kihozni az otthonodból LED világítással!
Peti nem volt rest, és az első pillanatban megkeresett, mert éppen épülő családi házába egyedi LED világítást szeretett volna kialakítani. Meg is történt, és nagyon elégedett!

Alighogy meghirdettem a nyereményjátékot a webshop nyitását megelőzően, Peti egyből felvette a kapcsolatot velem. Mivel éppen a családi házának építésével volt elfoglalva, nagyon örült neki, hogy Tatabányán talált egy helyet ahol LED profilokkal és világítással foglalkoznak. Mivel időszerű is volt az elképzelések lefixálása és az eszközök beszerzése gyorsan meg is látogatott.

 

Beugrott hozzám a bemutatóterembe, ahol vázolta az elképzelését és a mintaprofilokból pedig ki tudta választani a neki legszimpatikusabbat. Mivel néhány fajta LED profil a bemutatóteremben beépítve is megtekinthető, a részletekről, elektromos bekötésekről is tudtunk beszélni úgy, hogy közben be is tudtam neki mutatni a valóságban, hogy mire érdemes odafigyelni.

Az ötletetést és mintadarab nézegetést egy kis szünet és tervezés követte, majd később elkezdődött az anyagok beszerzése és a kivitelezés.

Ezt fogom nektek most bemutatni részletesebben, hiszen azon túl, hogy rendkívül látványos lett a végeredmény, tanúbizonyságot tudok tenni arról is, hogy egy kis szorgalommal akár Te is képes vagy ezeknek a rendszereknek az összeállítására. Csak egy kis gyakorlat és elszántság kérdése - hiszen Peti is saját kezűleg szerelte be a profilokat, vezérlőket és szalagokat - amihez igyekeztem neki minden segítséget megadni, akár rajzokkal együtt kiegészítve is.

 

 

Nappali

A nagyobb falat a nappali és az előszoba világításának kialakítása volt. Ebben a két helyiségben körbe, téglalap formát alkotva Groove10 LED profilok lettek a gipszkarton álmennyezetbe süllyesztve. Opál fedéllel egy szép fényvonal létrehozása volt a cél. A terv egy hangulatvilágítás kiépítése, mivel fővilágításként az álmennyezetbe süllyesztve LED panelek kerültek. Színváltós, RGB LED szalag került a süllyeztett profilokba. Ezzel a megoldással a piros, zöld és kék színek összeadó színkeverése mellett milliónyi színárnyalat keverhető ki - ami éppen a hangulatodhoz legjobban passzol! A vezérlés volt a következő megoldandó feladat. Mivel a lakásban gyerkőcök vannak, a legbiztosabb az egészben az volt, hogy a távirányító nem opció; viszonylag hirtelen és ismeretlen helyre történő távozásának lehetősége miatt :) Ügye sokan ismerik ezt a problémát?

Ezért mindenképpen fali vezérlővel és egy helyről kellett megoldanunk a világítások vezérlését, ami jelen esetben egy Optonica, fali érintős, 4 zónás kapcsolót jelent. Ezzel a több zónás kapcsolóval lehetővé vált, hogy külön világítási körre legyen osztva a nappali és az előszoba - de egy helyről kapcsolható a két zóna. Így mindkét helyiségben lehet akár ugyanaz, vagy teljesen különböző a vilgítás. Persze a végén felmerült az igény a távirányítóra, de ez egyelőre várat magára - a jó hír viszont, hogy a fali kapcsoló mellett ezzel a felépítéssel lehetőség van kiegészítő távirányítók felprogramozására is!

 

 

A vezérlés kialakítását többször átbeszéltük, majd egy rajz segítségével Peti önállóan bekötötte a világítás, ami így két körre bontva külön kapcsolható a nappaliban és az előszobában. Ha Neked is hasonló elképzeléseid vannak, bátran keress fel, és kiválasztom és megtervezem neked a rendszeredhez szükséges összetevőket! Ha a kivitelezésben sem vagy jártas, amiatt sem kell aggódnod!

 

Fürdőszoba

 

 

Egy aprócska, mégis nagyon ötletes megoldással rukkolt elő Peti. Az épített zuhanyzójában a kifalazott kis fülke belső élébe UNI-TILE csempe LED profilt épített be, ezzel kicsit kiemelve a dobozolást, a funkcióján kívül pedig extra kinézetet ad az egész helyiségnek! Tuti, hogy a Te álmaid fürdőszábájából sem hiányozhatnak a Topmet csempébe építhető LED profiljai!

A vezérléssel itt problémánk nem volt, mivel a vízálló, hidegfehér Optonica LED szalag beragasztását követően a helyiség világítási körére lett rákövete a tápegység, így a világítással együtt ez is kapcsolódik.

Azt gondolom, igazán dekoratívan sikerült a zuhanyzó. Csak egy kis világítás, mégis milyen sokat dob az összképen, nem? 

 

 

 

 

 

A konyhabútor

 

Ez volt az a pont, ahol megegyeztünk abban Petivel, hogy a spot lámpák már a múlté. És mennyire igaz! A felső szekrények alatti bútorlapba szintén Groove10 LED profilok kerültek bemarásra, amiben ez esetben egy melegfehér, 120 LED / méteres LED szalagszolgáltatja a főzéshez, mozsogatáshoz szükséges nagy fényerőt. Ezzel egy homogén fénysávot tudtunk létrehozni, ami tökéletes megvilágítást ad a konyhapult külső felületének.

Merthogy a szekrény alsó részére pedig CABI12 profil került, ragasztva, a szekrények és a fal találkozásához. Ezzel a profillal éppen ideális, 45 fokos szögben a munkapult teljes felületét egyenletesen megvilágítva az utolsó négyzetcentiméter is jól látható. A kapcsolást egy, a felső szekrény aljába épített, rejtett érintésérzékeny kapcsoló végzi, amivel a ki-bekapcsoláson kívül kívánt fényerő is beállítható!

Ezzel egy szép, homogén és egyenletes megvilágítást jött létre, ami nem csak a munkaához szükséges fényt szolgáltatja, de a felül elhelyezett világításnak köszönhetően a kunyhabútort 3 dimenzióssá teszi. A jó színválasztással együtt a felületeket megtöri és a konyhabútor egyes elemeit mélységében jól érzékelhetővé teszi - nem beszélve az összképről, mely az amerikai konyhás nappalit is jól tagolttá teszi ezzel. Peti szerint is nagyon jól sikerült a világítás és igazán jó a konyhában sürögni-forogni ezzel a világítással!

Egy kis videó a nappaliban készült világításról

 

Ott jártamkor engem is lenyűgözött a végeredmény, innen is gratulálok Peti! :) Szép, igényes, kreatív munka! 
Persze az ember egyszer ha ebbe belelendül nehéz megállni, a következő projektötleteket már át is beszéltük!

Ha szeretnél Te is egyedi és kreatív világításokat otthonra, ugorj be hozzánk, és egész biztos kifundálunk valamit! A lehetőségek tárházva végtelen!

A cikkben a vastagon szedett részeken egyből az említett termék oldalára ugorhatsz!

Kérdéseiddel keress minket az info@d-light.hu-n vagy Facebookon!