+36303654995 | info@d-light.hu   D-LIGHT LED VILÁGÍTÁSTECHNIKAI SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ TATABÁNYA KERESKEDELEM - TERVEZÉS - KIVITELEZÉS

+36303654995 | info@d-light.hu   D-LIGHT LED VILÁGÍTÁSTECHNIKAI SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ TATABÁNYA KERESKEDELEM - TERVEZÉS - KIVITELEZÉS

D-light cikkek

A LED profilokról bővebben

2020.06.30 15:50
A LED profilokról bővebben

Múltheti cikkemben valahol ott fejeztük be, hogy miként tudjuk csoportosítani felhasználási céljuk szerint a profilokat egymástól. Ahogy ígértem, rendszeresen jelentkezek új tartalmakkal, hogy jobban megismerjétek a Topmet LED profiljait.

 

A Topmet termékpalettáján alapvetően a következő felhasználási célra szánt profilokat találod: felületre szerelhető, süllyesztett, speciális célokra kialakított profilok, nagyméretű profilok, üvegpolcra szerelhető profilok és sarokba szerelhető profilok. Közülök egyelőre nem mindegyiket találod meg a webshopban, de feltöltésük folyamatosan zajlik! Ezek a termékcsoportok alapvetően a felhasználás és felszerelés módjára utalnak, de nézzük meg őket részletesebben:


(A vastagon szedett részekre kattintva az adott termékkategóriához vagy termékhez ugorhatsz!)

 

Felületre szerelhető profilok:

Ezek a profilok - ahogy a nevében is benne van - alapvetően a hozzá illeszkedő rögzítő fülekkel felületre szerelve használhatóak. Utólagos szereléseknél, konyhapultok, íróasztalok, esetleg utólagos dekorvilágítások kialakításához tökéletes választás - de minden további nélkül rögzíthetünk profilokat utólag akár a mennyezetre is. 

A kiegészítő függesztőkkel ezeket a profilokat akár függesztve is szerelheted, ami egy új szint a világítástervezésben, hiszen több lámpatest különböző formákban történő
rögzítése nem csak egyenletes megvilágítást, hanem lenyűgöző látványt is biztosít!

 

 

Süllyesztett profilok:

 Ezek a verziók falba süllyesztve, vagy akár bútorba marva alkalmazhatók.

 

 Általánosságban elmondható, hogy ezek a profilok mélyebbek és nagyobbak, hogy szükség szerint   több,  vagy nagyobb teljesítményű fényforrással is szerelhetőek legyenek. Kivételt képeznek ez   alól azok a profilok, amelyek éppen sekély kialakításik miatt akár a 18 miliméter vastagságú   bútorlapba is   biztonsággal süllyeszthetők - helyettesítve a konyhapultok szokásos spot lámpáit a felső   szekrények   felett! Megoldhatjuk vele a pultvilágítást a konyhában, de a dekorvilágítást is nappali   szekrényeiben is. Említést kell tennük a legapróbb süllyeszthető profilunkról is, mely kicsi mérete   miatt élben is marható - akár lépcsőlapokba vagy munkalapok élébe! 

 

Létezik látszó peremes és perem nélküli süllyesztett profil is: a látszó peremesnél a besüllyesztett profil két oldalán egy pici helyezkedik el két oldalt. Faanyagba, vagy olyan helyen, ahol esetleg kiszerelhetővé szeretnénk tenni a profilt, jó választás lehet peremes profil. A perem nélküli profilok általában falba süllyesztve szerelendők, és a falhoronyba történő glettelést-simítást követően a profilnak csak a fedele látszik, így egy homogén fénysávot látsz csak a falban. A süllyeszthető profilok között vannak olyan méretű és kialakítású profilok, amelyek gipszkarton szerkezetekhez lettek kialakítva, így a teljes profil vastagsága 12.5 mm, éppen mint egy gipszkarton lap vastagsága. Speciális, rugós rögzítőkkel szerelve gyerekjáték a beépítésük! Utoljára, de nem utolsóként említeném meg a padlóba süllyeszthető profilunkat is, melyek akár teljesen vízálló módon is szerelhetők a padlóba, lépésálló fedelükkel pedig igazán különleges hatást nyújtanak!

 

LINEA20 süllyesztett profil a bemutatóteremben!

Speciális célra kialakított profilok:

Ezek között a profilok között találod az igazi ínyencségeket!

A kézzel hajlítható, öntartó profilokból boltívek, formák kialakítása lehetséges, de találsz lépcsők élére szerelhető, csúszásgátló betéttel szerelhető profilt is. Találsz olyan fali profilokat, és járás-megvilágításhoz használható profilokat, melyek egyben kábelcsatornaként is funkcionálnak - így az utólagos beszerelés is esztétikus!

 

Különleges, fali-karok kialakításához alkalmas LED profilokat találsz itt, amelyek tökéletes választások galériák, bemutatótermek számára, vagy akár otthoni fali festmények kiemeléséhez - éppen abban a méretben ami neked szükséges!

 Ne feledkezzünk meg a speciális, surlóvilágításokat adó, burkolatváltó/dekor profilokról sem,         melyeket falfelütere szerelve akár egész szálban, akár több kisebb darabban, rendkívül izgalmas   világítási hatásokat hoz létre.

 

 

 Személyes kedvencem a kategóriából az UNI-TILE amit többféle kialakításban is válaszhatsz, és   hidegburkolatokba, csempékbe süllyesztett világításokat építhetsz vele a fürdőszobába, vagy a   konyhába! Ne hagyd ki, egy teljesen új szintet hoznak az eddig elképzeléseidbe az ideális fürdőszobáról!

 

 

 

Sarokba szerelhető profilok:

Főként utólagós szereléseknél - de akár tervezetten is - fal mennyezet találkozásoknál, vagy bútorok hátsó, esetleg alsó éleiben, konyhaszekrények alatt lehetnek hasznosak ezek a profilok. Főként dekor- és hangulatvilágításhoz, pultvilágításhoz használhatók, de a szélesebb verziók nagyobb fényerejű megvilágításokhoz is alkalmazhatóak. Létezik rögzítővel felszerelhető és ragaszható kivitel is, közös a legtöbbjükben azonban, hogy a beépítés irányától függően 2 féle szögben lehet a megvilágítás szögét kiválasztani.

 

 


A következőkben példákon keresztül fogom bemutatni az egyes profil felhasználását gyakorlati tanácsokkal kiegészítve, hátha segítek ezzel a világítási problémádra megoldást nyújtani - valamint a LED fényforrásokkal is foglalkozunk majd! Érdemes résen lenni, hiszen az elérhető profilik listája is bővülni fog! 

Kérdéseiddel keress minket az info@d-light.hu-n vagy Facebookon!