+36303654995 | info@d-light.hu   D-LIGHT LED VILÁGÍTÁSTECHNIKAI SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ TATABÁNYA KERESKEDELEM - TERVEZÉS - KIVITELEZÉS

+36303654995 | info@d-light.hu   D-LIGHT LED VILÁGÍTÁSTECHNIKAI SZAKÜZLET ÉS WEBÁRUHÁZ TATABÁNYA KERESKEDELEM - TERVEZÉS - KIVITELEZÉS

D-light cikkek

Pár gondolat a lépcsővilágításról

2022.11.29 10:12
Pár gondolat a lépcsővilágításról

A lépcsővilágítás legletisztultabb és esztétikus módja egyértelműen a lépcsőlapba rejtett led világítás, melyet természetesen szintén LED profilok és led szalagok felhasználásával valósíthatunk meg.

Szerencsére a Topmetnek számtalan profilja érhető el erre a célra, így a kérdés már csak az:

  • fa lépcsőről
  • beton- vagy hidegburkolatú lépcsőről van szó.

A megvalósítás egyik esetben sem jelent problémát, hiszen a Topmet profilok használatával könnyedén, helytakarékosan és többféle elképzelésnek megfelelően építhetjük be a világítást a lépcsőlapokba.

Fa lépcsőnél még ennél is egyszerűbb feladatunk van, hiszen bármelyik, kifejezetten fába, bútorba tervezett LED profil felhasználható a világítás kialakítására.

Sokkal nagyobb hangsúlyt kell azonban fektetni a világítás vezérlésére, mellyel akár új szintre emelhetjük a komfortot a lépcsőbe rejtett világításunkkal.

Lehetőségünk van hagyományos módon kapcsolóról, a lépcső alján és tetején kapcsolni a világítást.

Ugyanakkor a következő szintre emelve mindezt már napszaknak megfelelő beállításokkal mozgásérzékelőkkel is megtehetjük, így a sötétben nem kell kapcsoló után kutatnunk.

 


A lépcsővilágítások csúcsa azonban a nálunk kapható lépcsővezérlő, mellyel 32 lépcsőfokig a lépcsőket az indulási iránynak megfelelően tudjuk egymás után kapcsolni.A kapcsolás történhet kapcsolóról vagy mozgásérzékelővel, utóbbi esetében előre meghatározott fényviszonyok esetén lép csak működésbe az eszköz.

A világítás lépcsőfokról lépcsőfokra kapcsolódik fel, majd le, egyedileg beállított idő- és sebességértékekkel, sőt, futófényekkel is kiegészíthető. A készülék rendkívül sokoldalú, így a beállítások lehetősége szinte végtelen, mind sebesség, mind színek tekintetében.

 

Mindegyik esetében a legfontosabb a megfelelő előkészítésen van, hiszen a lépcsővilágítás rendkívül sok kábelezést, pontos tervezést és precíz kivitelezést igényel a megfelelő végeredmény eléréséhez. Így érdemes már idejekorán felvenned velünk a kapcsolatot, ha legmodernebb és legszebb eredményt szeretnéd elérni.


Akkor se csüggedj, ha utólag szeretnéd feldobni a lépcsődet, vagy felújítás közepén állsz.
Minél hamarabb keress minket és segítünk kitalálni a számodra legjobb megoldást!